Πότισμα το απόγευμα της μαύρης επετείου

17 Ιουλίου 2015

Το βουνό μας πνίγεται από καπνούς, φωτιά έρχεται από μακριά, ο κόσμος τρέχει αλαφιασμένος, προσπαθεί να βοηθήσει, τα πυροσβεστικά δεν επαρκούν είναι στο Βύρωνα στην Καισαριανή, την Ηλιούπολη. Τα εναερία αργούν, πανικός, η φωτιά έφτασε σε εμάς, στην Αργυρούπολη. Η μάχη άνιση, οι υδροφόρες του Δήμου σώζουν με αυτοθυσία την Αγία Ειρήνη, ο κόσμος πλημμύρισε το βουνό μας.. Οι ζημιές σημαντικές.

Η μεγάλη υπόσχεση, «το βουνό μας να γίνει ξανά πράσινο»! Η νέα Διοίκηση Κωνσταντάτου ξεκινά τον αγώνα. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας, πυροφυλάκιο, πυροσβεστικό όχημα, γεώτρηση, αντλιοστάσια, υδροβόλα, θερμικές κάμερες ανίχνευσης φωτιάς, κρουνούς πυρόσβεσης, παρατηρητήρια, ανάπλαση λίμνης και άλσους……

Το πιο σημαντικό, 5000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν, συντηρούνται και πρασινίζουν ξανά το βουνό μας.

17 Ιουλίου 2018

Επέτειος η σημερινή και η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και την μεγάλη οικογένεια των «Φρουρών του βουνού» μεγάλη. Οικογενειακό κάλεσμα για να θυμηθούμε και να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε πριν 3 χρόνια ακριβώς. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Κρητικός έκανε μια συγκινητική αναφορά για την δημιουργία της ομάδας κατά την περίοδο αυτών των τριών ετών, τονίζοντας το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην Εθελοντική Ομάδα, την αγαστή συνεργασία με τον περιβαλλοντικό Σύλλογο « Ώρα για δράση» και την επίτευξη του κοινού στόχου.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: