Το μήνυμα των εθελοντών Δασοπροστασίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ήταν αναμφίβολα η ομάδα που κέρδισε τα πλέον θερμά χειροκροτήματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης!

Η ομάδα με τους Εθελοντές Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης που, όπως κάθε χρόνο, εντυπωσίασε με την παρουσία της. Οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τους εθελοντές με τις πορτοκαλί μπλούζες, από τις βόλτες τους στον Υμηττό, είχαν την ευκαιρία να τους δουν και από κοντά, μέσα στην πόλη… Τους είδαν να παρελαύνουν στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συστράτευσης στον εθελοντισμό και γενικότερα στην κοινωνική αλληλεγγύη. Σε μια εποχή που υπάρχει μέγιστη ανάγκη για επιστροφή σε θεμελιώδεις κοινωνικές αξίες ο εθελοντισμός μπορεί να γίνει το αντίβαρο στην όποια ανεπάρκεια της πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, πέρα από την δασοπροστασία, δραστηριοποιείται σε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο, η κοινωνική ιματιοθήκη κ.τ.λ. Συχνές είναι και οι αποστολές βοήθειας εκτός πόλης όπου υπάρχει ανάγκη όπως έγινε π.χ. με την Μάνδρα, το Μάτι κ.τ.λ.

Και του χρόνου λοιπόν με περισσότερους εθελοντές και κοινωνική συμμετοχή! Από αύριο και καθημερινά στο βουνό μας!

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: