Αναμφίβολα ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, θεαματικά και διασκεδαστικά σεμινάρια εκπαίδευσης που έχει περάσει η εθελοντική μας ομάδα. Στο πλαίσιο της ΄΄δια βίου μάθησης΄΄ (τους) οι ακούραστοι Εθελοντές Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης διδάχτηκαν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου τον τρόπο ασφαλούς καταρρίχησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ήταν το πρακτικό μέρος της θεωρητικής εκπαίδευσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2018 με θέμα “Διαχείριση σεισμικού κινδύνου”. Η εκπαίδευση έγινε στα Νταμάρια Ψυχικού (Τουρκοβούνια) με εκπαιδευτές και εξοπλισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ). Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι ενδεικτικά όσων διδάχτηκαν οι εθελοντές και για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια ασφαλής καταρρίχηση.

Η εθελόντριά μας χαιρετάει με άνεση κατά τη διάρκεια της καταρρίχησης.

Μην παρασυρθείτε όμως και προσπαθήσετε μόνοι σας να κάνετε κάτι τέτοιο. Θα είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό! Απευθυνθείτε στους εθελοντές της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα αλλά το κυριότερο θα σας διδάξουν πως θα το κάνετε με απόλυτη ασφάλεια…

Καλές καταρριχήσεις λοιπόν και για τους περισσότερο ικανούς άντε και καλές… αναρριχήσεις!

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: