Η ΕΟΔΠΕΑ στο Τέθριππον Άρμα – ΝΤ 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στην άσκηση αντιμετώπισης σεισμού “Τέθριππον Άρμα – ΝΤ 2018” που διοργάνωσε η Περιφέρεια στον Νότιο Τομέα της Αττικής.

Η ΕΟΔΠΕΑ συμμετείχε στο μέρος της ευρύτερης άσκησης που έγινε στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Ο ρόλος της ήταν υποστηρικτός, μέσω των εκπαιδευμένων μελών της, σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, τηλεπικοινωνιών, πυρόσβεσης κ.λ.π. Μετά το πέρας της άσκησης εκατοντάδες μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν και να ακούσουν τους εθελοντές της ΕΟΔΠΕΑ καθώς και να συμμετάσχουν οι ίδιοι σε “κατάσβεση” πυρκαγιάς. Μεγάλο όμως ήταν το ενδιαφέρον και για την επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών σε άτομα που κινδυνεύει η ζωή τους και χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ήταν μια ακόμα επιτυχημένη παρουσία της Ομάδας των εθελοντών και μάλιστα πέρα από τα όρια του Δήμου μας. Δικαιολογημένα λοιπόν τα συγχαρητήρια που απέσπασε τόσο από την Περιφέρεια όσο και από καθηγητές και μαθητές που ζήτησαν την επανάληψη των “σεμιναρίων” σε λιγότερο… αγχωτικές συνθήκες.

Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωσταντάτου, όπως τα μετέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κρητικός, που είναι ο υπεύθυνος της ομάδας:

“Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές για την άξια εκπροσώπηση του Δήμου μας και της ΕΟΔΠΕΑ στην άσκηση σεισμού. Το έργο που έχουμε αναλάβει να φέρουμε σε πέρας και η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής είναι το πιο σημαντικό. Πάντα άξιοι και ωφέλιμοι”.

Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: