Εκπαίδευση στην ψυχολογία του πρώτου ανταποκρινόμενου

Με ένα παραμύθι για την ομαδικότητα, την υιοθέτηση ρόλων και τη θωράκιση του εαυτού μας σε δύσκολες καταστάσεις ξεκίνησε η εκπαίδευση της ΕΟΔΠΕΑ από την ΕΔΑΠΥΓ τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Η ψυχολόγος Αριάδνη Λοράνδου, μέλος της Εθελοντικής ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας και εισηγήτρια του σεμιναρίου, μας ανέλυσε τους τρόπους διατήρησης ψυχικής ανθεκτικότητας και αντιμετώπισης συμβάντων από τον πρώτο (και όχι μόνο) ανταποκρινόμενο, έναν άπειρο-αρχάριο εθελοντή. Θετικοί ήταν οι ορίζοντες προβληματισμού που δημιουργήθηκαν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο.

Η εισήγηση της ψυχολόγου πυροδότησε έναν γόνιμο διάλογο σχετικά με το θέμα. Ακούστηκαν οι ανησυχίες των παρευρισκόμενων και συζητήθηκαν διάφοροι προβληματισμοί. Προς το κλείσιμο της συζήτησης, το ενδιαφέρον στράφηκε στους τρόπους εύρυθμης λειτουργίας μίας εθελοντικής ομάδας. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη των δύο ομάδων, τα οποία προσέφεραν ουσιαστικά στην εξέλιξη της συζήτησης.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: