Εκπαίδευση στις Α’ Βοήθειες από την ΟΔΙΚ

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο παροχής Α’ βοηθειών από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) και τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Φεζούδη. Οι εθελοντές Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης είχαν την ευκαιρία για τέσσερις ολόκληρες ώρες να αποκτήσουν βασικές και κυρίως πολύτιμες γνώσεις για την άμεση αντιμετώπιση και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις λιποθυμίας, πνιγμονής, αιμορραγίας, καταγμάτων, εγκαυμάτων κ.λπ.

Ο ειδικευμένος σε τέτοια θέματα κ. Φεζούδης και οι συνεργάτες του, με παραστατικό και απόλυτα κατανοητό τρόπο, δίδαξαν ασφαλείς τρόπους με τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά είτε σε οικιακό περιβάλλον είτε στον δρόμο είτε οπουδήποτε στην ύπαιθρο ή την πόλη. Αυτό το σημαντικό σεμινάριο ήταν ένας ακόμα κρίκος στην “διά βίου εκπαίδευση” της εθελοντικής ομάδας του Δήμου μας και μια ακόμα απόδειξη της διαρκώς βελτιούμενης κατάρτισής της.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι το πρώτο σεμινάριο πρώτων βοηθειών που έχει οργανωθεί για τα μέλη της ΕΟΔΠΕΑ. Έχουν προηγηθεί και άλλες ημερίδες στο παρελθόν, ενώ ορισμένοι εθελοντές έχουν το “δικαίωμα” να προσφέρουν ασφαλείς συμβουλές, υπηρεσίες και φυσικά άμεση και σωτήρια βοήθεια.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε ότι η Ο.ΔΙ.Κ. είναι και αυτή μια σπουδαία εθελοντική ομάδα με πολυσχιδείς δράσεις που προσφέρει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία της σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ τη συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί με την ΕΟΔΠΕΑ. Ας θυμηθούμε μόνο την εκπαίδευση στις… καταρριχήσεις που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στα Νταμάρια Ψυχικού με εκπαιδευτές και εξοπλισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ).

Και σε ανώτερα λοιπόν για τους εθελοντές και των δύο ομάδων.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: