Βραβεύσεις και κοπή βασιλόπιτας της ΕΟΔΠΕΑ για το 2019

Με μεγάλη συμμετοχή, συγκίνηση και εκπλήξεις έκοψε την βασιλόπιτα της για το 2019 η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Η εκδήλωση τελέστηκε στον πλήρως ανακαινισμένο και πανέμορφο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

Στη λαμπερή αυτή βραδιά είχαμε την ευκαιρία να απονείμουμε τιμές σε όλους τους Εθελοντές μας, ως αναγνώριση της προσφοράς τους κατά την αντιπυρική περίοδο 2018 για την προστασία του βουνού, που είναι και το κυριότερο μέλημα της ομάδας, αλλά και να τιμήσουμε ανθρώπους με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς και συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες που μας συμπαραστάθηκαν.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο στον κ. Σπύρο Μανίκα για την πολύτιμη προσφορά αμέτρητων ωρών και προσωπικού μόχθου για την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΙΧ) που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018, καθώς και στην εθελόντρια κα. Ανατολή Κωνσταντινίδου Συλλιγαρδάκη για την προσήλωσή της, την αδιάλειπτη παρουσία της στις δραστηριότητες της ομάδας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που την χαρακτηρίζει. Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του εξήρε το πολύτιμο έργο των Εθελοντών, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων έργων που συντελέστηκαν με τη βούληση αυτής της Διοίκησης και την ανιδιοτελή προσφορά τόσων πολλών συμπολιτών μας.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον υπεύθυνο της Ομάδας Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικό στον Διευθυντή Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιο Παρούση για την καθοριστική συμβολή του στην συνεργασία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των Εθελοντών Δασοπροστασίας και την διαρκή στήριξη σε αναγκαίο εξοπλισμό και μέσα. Ο Αντιδήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο εξαιρετικό οικογενειακό κλίμα της Ομάδας και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, εθελοντές και συνεργαζόμενους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά για την επίτευξη του στόχου της προστασίας του βουνού μας και της Πόλης μας.

Οι Φορείς που τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους και την περιβαλλοντική ευαισθησία τους είναι:

  • οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας (ΕΔΑΠΥΓ), με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Θεοδοσόπουλο
  • ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής “Ώρα για Δράση“, με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Κιούση
  • το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ελληνικού Αργυρούπολης, με εκπρόσωπο τον κ. Κουγιουμτζόγλου
  • η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), εκπροσωπούμενη από την κα Ιωάννα Δουκάκη
  • η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροπροστασίας Βούλας, με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.

Στιγμή που επίσης ξεχώρισε ήταν η έκπληξη που επιφύλαξε η ΕΟΔΠΕΑ στον πρώην Διοικητή του 8ου Π.Σ. Αθηνών, Αρχιπύραρχο (ε.α.) κ. Φώτη Δημαρέση. Το δώρο του, που ετοιμάστηκε με μεράκι, ήταν μια φωτογραφική συλλογή από χαρακτηριστικές στιγμές της δράσης της ομάδας μας, στην οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο ίδιος με την παρουσία και την εκπαίδευση που μας παρείχε στη θητεία του.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεθελοντές μας για την άρτια διοργάνωση και επιτυχία της γιορτής μας. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στο κοσμηματοπωλείο του κ. Δημήτρη Καλύβα για την προσφορά των υπέροχων ρολογιών, στην εταιρεία οπτικοακουστικών μέσων Καραμαλέγκος για την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης, στο ανθοπωλείο Χαράλαμπου Πατεράκη που επιμελήθηκε τον διάκοσμο του χώρου και στον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο για την αμέριστη στήριξή του και την παραχώρηση της όμορφης αίθουσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο επικεφαλής της ΕΟΔΠΕΑ & Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κρητικός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευάγγελος Νικοθόδης, κ. Γεώργιος Σαραφίδης, κα Χαρά Λαμπρινού, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνης Αντωνόπουλος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αργυρούπολης κα. Ηρώ Κατσαρού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ειρήνη Στελλάκη, κ. Λάζαρος Τογρίδης και κ. Αθανάσιος Καλύβας.

Φορείς της Πόλης εκπροσωπήθηκαν από: τον Σύλλογο Δρομέων Ευκλής, την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Κωτσαντής, τον Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Λουσίδης, αλλά και εκπρόσωποι άλλων εθελοντικών δομών του Δήμου, όπως το Γραφείο του Σώματος Εθελοντών o κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο κ. Γιάννης Σουφατζής, την Κίνηση Γυναικών Αργυρούπολης η κα. Κλεάνθη Καρέλλου και τη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης η κα. Άντα Χρυσού.

Τη γιορτή μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος Δρ. Μιχάλης Χάλαρης και εκπρόσωποι του 1ου & του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Παρευρέθηκαν επίσης η Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) με εκπρόσωπο τον κ. Μάριο Πιζάνια, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ) κ. Ξένια Γεωργιάδου και κ. Νίκος Δουλάμης, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων της ομάδας μας.

Κλείνοντας ευχόμαστε όλοι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία και χωρίς συμβάντα στην Πόλη μας.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: