Η ΕΟΔΠΕΑ στην Άσκηση Σεισμού “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση σεισμού “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019” στις 18 Απριλίου 2019 στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Η άσκηση που περιελάμβανε 4 σενάρια και πραγματοποιήθηκε στους χώρους του παλαιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό, σε εγκαταλειμμένο κτίριο της πολιτικής αεροπορίας. Σκοπός της ήταν η ετοιμότητα για διάσωση, η αποτελεσματικότητα των εμπλεκομένων φορέων και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας αυτών.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε έντονη σεισμική δόνηση στον Νομό Αττικής, με το επίκεντρο του ρήγματος στον Σαρωνικό κόλπο. Με την ενεργή συμμετοχή των μελών της ΕΟΔΠΕΑ με το πυροσβεστικό όχημα Αργυρούπολη 1, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία κατάσβεση μικροεστιών περιμετρικά ενός κτιρίου. Βάσει σεναρίου, το κτίριο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές και περιείχε θύματα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των κρατικών φορέων.

Η άσκηση διοργανώθηκε από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής,
υπό τη διοίκηση του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Νικόλαου Σπαή, με επικεφαλής τον Διοικητή Π.Υ. Αθηνών Αρχιπύραρχο Χρήστο Λάμπρη.

Μια άψογη συνεργασία και εκμάθηση στην αντιμετώπιση σεισμικών συμβάντων με την συμβολή του 8ου Π.Σ. Αθηνών, της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., του Ε.Σ.Κ.Ε., της Υγειονομικής Υπηρεσίας Π.Σ., της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, της ΕΛ.ΑΣ., του ΟΑΣΠ, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης που συμμετείχε ενεργά με μηχανολογικό εξοπλισμό και στελέχη, καθώς και της εθελοντικής ομάδας Ηλιούπολης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Βασίλης Κρητικός, τόνισε ότι “ήταν πολύτιμη εμπειρία η συμμετοχή του δήμου μας σε μια τόσο μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφικών συμβάντων όπως είναι ο σεισμός. Απέδειξε την άψογη συνεργασία με τους εντεταλμένους φορείς, τη σημαντική πρόοδο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας του δήμου και την ικανότητα της νεοσυσταθείσας ομάδας που έχει εδραιωθεί στον χώρο του εθελοντισμού με την προσφορά της“.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: