Η ΕΟΔΠΕΑ στην Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς “ΦΑΕΘΩΝ 2019”

Ακόμα μια επιτυχημένη συμμετοχή από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (Ε.Ο.Δ.Π.Ε.Α.) στην άσκηση προσομοίωσης δασικής πυρκαγιάς “ΦΑΕΘΩΝ 2019”, που διεξήχθη την Τετάρτη 7 Μαΐου 2019 στον Υμηττό, στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού,
και τελούσε υπό την αιγίδα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Οι ασκούμενοι πεζοπόροι μας, αλλά και το όχημα Αργυρούπολη 1 με πλήρωμα 3 ατόμων, σε συνεργασία με άλλες εθελοντικές ομάδες (Βούλας, Βάρης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ κ.ά.), εργάστηκαν αρμονικά σε ένα εκτεταμένο πεδίο υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα του “Άρη Αθηνών”.

Εκτός από τις 8 Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας. συμμετείχαν επίσης , το Πανελλήνιο Σωματείο Ασφαλείας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το ΕΚΑΒ, η ΕΛ.ΑΣ., το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες οργανωμένες ομάδες πολιτικής προστασίας .

Στην απενημέρωση της άσκησης σημειώθηκαν σημαντικές παρατηρήσεις από τους αξιολογητές, τους διοργανωτές και όλους τους ασκούμενους. Μέσα από διαλογική συζήτηση εξήχθησαν κρίσιμα συμπεράσματα για τη βελτίωση των επικοινωνιών και των πρωτοκόλλων λειτουργίας σε περίπτωση πραγματικών συμβάντων.

Related Posts

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: