Ενημέρωση: Το προγραμματισμένο πότισμα αναβάλλεται, λόγω αναμενόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η συνάντηση θα γίνει χωρίς πότισμα. Αν την ώρα της συνάντησης είναι σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας, η συνάντηση θα ακυρωθεί εντελώς.

Το Συντονιστικό Όργανο

17 Ιουλίου 2015… Η μαύρη επέτειος για τον Υμηττό μας.

Καταστροφική πυρκαγιά ξεκινά από τον Βύρωνα και την Καισαριανή. Σε λίγη ώρα φτάνει στην Ηλιούπολη που κατακαίει το 90% του δάσους και απειλεί και τον Δήμο μας, αφήνοντας πίσω της μεγάλες μαύρες εκτάσεις. Εικόνες που όλοι θέλουμε να σβήσουμε από τα μάτια μας.

Αυτό κάναμε με τη βούληση της διοίκησης του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και τη θέληση λίγων αρχικά κατοίκων· δεσμευτήκαμε να κάνουμε το βουνό μας ξανά πράσινο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ΕΟΔΠΕΑ. Στο πλευρό των λίγων στάθηκαν πολλοί και γίναμε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα.

Στην πορεία γνωρίσαμε και άλλη μια δυνατή ομάδα, με ισχυρό περιβαλλοντικό όραμα. Οι εθελοντές της ομάδας ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ στήριξαν τον αγώνα μας και μας ενέπνευσαν με τον ενθουσιασμό τους.

4 ΧΡΟΝΙΑ ποτίζουμε μαζί τον Υμηττό μας, συνδιοργανώνουμε περιβαλλοντικές δράσεις και ευαισθητοποιήσαμε χιλιάδες πολίτες και παιδιά μέσα από την πανελλήνια εθελοντική δράση LET’S DO IT GREECE.

Μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου, 4 χρόνια μετά λέμε ότι τα καταφέραμε και κάναμε το βουνό μας πράσινο.

Αυτή την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 18:30 το απόγευμα συναντιόμαστε στο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης για έναν χαλαρό περίπατο μέχρι την Αγία Ειρήνη να θυμηθούμε εκείνη την αποφράδα μέρα.

https://www.facebook.com/events/493283401440226/

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: