Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον Καρέα

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στον Καρέα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νικόλαου Χαρδαλιά, στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, καθώς και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998. Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σιλουανό Βέργο, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, συνεπικουρούμενο από τον Πατέρα Χαράλαμπο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαύρας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Χρήστος Λάμπρης και ο Γραμματέας του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, Θανάσης Ηλιόπουλος. Επίσης στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Χρήστος Καλαρύτης, ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και των ενώσεων αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και πλήθος πυροσβεστών.

Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: