Οδηγός Πολιτικής Προστασίας για υπεύθυνα παιδιά

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΑΙΔΙΑ-Η ΕΛΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Στα πλαίσια της εφαρμογής ενός συστήματος αποτελεσματικής πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών για τα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα που στις μέρες μας πλήττουν όλο και συχνότερα την χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, είναι πρωταρχικό μέλημα της Διοίκησης του Δήμου μας.

Για το λόγο αυτό, η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει με την μορφή κόμικ ένα ηχηρό μήνυμα προς τους μαθητές της σχολικής κοινότητας και ιδίως στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία πρεσβεύουν την ελπίδα όλων μας και αγκαλιάζουν με χαρά την εκπαίδευση σε νέες δεξιότητες που θα διαμορφώσουν τον αυριανό υπεύθυνο πολίτη.

Καθώς ως γνωστόν ‘Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν’ (Ιπποκράτης), προσκαλώ τους γονείς και εκπαιδευτικούς να διαβάσουν μαζί με τα παιδιά, να αξιοποιήσουν και πρωτίστως να χαρούν την ιστορία που ακολουθεί. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτών μας, έχοντας ως στόχο την έγκαιρη κινητοποίηση με δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και υποστήριξης σχεδίων πρόληψης και αποκατάστασης, για την ετοιμότητα και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Λίγα λόγια για το έντυπο – κομικ: Η Έλλη και ο Αργύρης είναι δύο μαθητές της αγαπημένης μας πόλης. Η Έλλη, κατοικεί στο Ελληνικό και ο Αργύρης στην Αργυρούπολη.

Οι ήρωες μας έρχονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα της φύσης, όπως είναι ο σεισμός η φωτιά, οι πλημμύρες…….ο κορωνοϊός.

Ευτυχώς όμως έχουν ο ένας τον άλλο, αλλά και τους φίλους τους τον λαγό και την χελώνα κι έτσι όλη η παρέα με καλή συνεργασία, καταφέρνουν και μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν τις φυσικές καταστροφές.

Βασίλης Κρητικός Αντιδήμαρχος Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Το έντυπο σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας μοιράστηκε σε ολους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: