Εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων και παραμονής εκδρομέων στο σύνολο του δασικού δικτύου του Υμηττού

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ενημερώνει ότι κάθε πρόσβαση στον Υμηττό θα παραμείνει κλειστή αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 από την 7η πρωινή της ίδιας μέρας έως την 7η πρωινή της επομένης, λόγω του πολύ Υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορίας 4), όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τον χάρτη κινδύνου που εξέδωσε.
Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες να δείξουν κατανόηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης .
Ειδικότερα,  διακόπτεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και απαγορεύεται η παραμονή εκδρομέων στο σύνολο του δασικού οδικού δικτύου των περιοχών Νότιου Τομέα του ορεινού όγκου Υμηττού

Η διακοπή – έλεγχος της κυκλοφορίας των οχημάτων, απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής ΑΔΑ: ΩΧ5Τ7Λ7-ΛΜΙ, θα γίνεται: 
Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης: 
• Γοργοποτάμου – Αργυρούπολη
• Ολυμπίας και Μιχαλακοπούλου – Αργυρούπολη 
• Γράμμου και Μιχαλακοπούλου – Αργυρούπολη
• Τέρμα Διγ. Ακρίτα και Κιάφας – Αργυρούπολη – Ελεγχόμενη Είσοδο
• Επτανήσου & Κιάφας – Αργυρούπολη 
• Μιλήτου ( μεταξύ Κομνηνών και Αβέρωφ ) – Αργυρούπολη 
• Παλαιολόγου & Αγ. Νεκταρίου – Αργυρούπολη.

Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε το βουνό μας.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς τηλεφωνούμε άμεσα στο 199.
Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
Σταθερό: 210 9955396 (Πυροφυλάκιο)
Κινητό έκτακτης ανάγκης: 6979 800633 ( 24ωρη λειτουργία)
email: eoddea2015@gmail.com
Γραμμή Δημότη 15415 ( 8:00 – 14:00 )
Τηλέφωνο Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολη: 213 2026000, (Καθημερινά 8:00 – 14:00)

*** Για τους παραβάτες της παρούσας απόφασης εφαρμόζεται η παράγραφος 3 του άρθρου 68 του Νόμου 998/1979, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 59 του Νόμου 2637/1998, που προβλέπει «3.Οι Παραβάτες των διατάξεων της απόφασης της παρ. 7 του άρθρου 15 τιμωρούνται με βαριά πρόστιμο και με φυλάκιση από δύο (2) έως έξι (6) μήνες»


Οδηγίες Προστασίας από Δασικές Πυρκαγιές στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο Αντιδήμαρχος

Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας

Βασίλης Κρητικός

Related Posts

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: