Η ΕΟΔΠΕΑ τιμά την μνήμη των αδικοχαμένων πυροσβεστών Παύλου Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα στο Πανόραμα της Βούλας

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης έδωσε το παρόν όπως κάθε χρόνο στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στη μνήμη των αδικοχαμένων πυροσβεστών Παύλου Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα, στο μνημείο που έχει ανεγερθεί κοντά στο σημείο του μοιραίου ατυχήματος, στη θέση «Κρεμαστός Λαγός» της Βούλας.

Οι δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους, το καλοκαίρι του 1999 σε ατύχημα κατά την διάρκεια μετάβασής τους, για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Το όχημα που επέβαιναν ανετράπη και έπεσε στον γκρεμό και εν συνεχεία σε βάραθρο μεγάλου βάθους, όπου οι δύο ήρωες πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους.

Ο 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών τελεί επιμνημόσυνη δέηση κάθε χρόνο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους δύο αδικοχαμένους πυροσβέστες.

Το στεφάνι κατάθεσε για την ΕΟΔΠΕΑ ο υπεύθυνος εκπαιδεύσεων κ. Χρήστος Κανελλίδης.

Το στεφάνι κατάθεσε για την ΕΟΔΠΕΑ ο υπεύθυνος εκπαιδεύσεων κ. Χρήστος Κανελλίδης.

Την αποστολή συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας και επικεφαλής της Ομάδας Δασοπροστασίας κ. Βασίλης Κρητικός, η Εθελόντρια κα. Ειρήνη Χαρερά Κωνσταντάτου.

Τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων κ. Λάζαρος Τογρίδης.

Το παρόν έδωσαν επίσης εκπρόσωποι του ΣΠΑΥ, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Γλυφάδας και των Εθελοντικών Ομάδων του Νοτίου Υμηττού.

Αθάνατοι!

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: