Η ΕΟΔΠΕΑ τιμά την μνήμη των πεσόντων Πυροσβεστών της μεγάλης Δασικής Πυρκαγιάς του Καρέα της 22 Ιουλίου 1998

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς του Υμηττού στις 22 Ιουλίου 1998.

Το Στεφάνι για την ΕΟΔΠΕΑ κατέθεσε ο Υπεύθυνος Επικοινωνιών της Ομάδας Δασοπροστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Σπύρος Μανίκας συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο εκπαιδεύσεων κ. Χρήστο Κανελλίδη και τον Επικεφαλής της Ομάδας και Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Βασίλη Κρητικό.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Ιωάννη Κωνσταντάτου που αγγίζουν το κοινό αίσθημα όλων μας «… τα τέσσερα παιδιά συνεχίζουν και ζουν μέσα από τους εθελοντές που συνεχίζουν τον  αγώνα του εθελοντισμού, κρατάνε ψηλά τη σημαία, όπως οι συνάδελφοί τους οι πυροσβέστες που αγωνίζονται σε κάθε συμβάν με αυτοθυσία. Αποδεικνύουν ότι αυτή η θυσία και αυτά τα παιδιά ζουν και συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα από το έργο και την πορεία τους, τίποτα δεν πάει χαμένο και τίποτα δεν χάνεται.

Κρατάμε τη σημαία ψηλά και το λάβαρο της δικής τους θυσίας, ως δικό μας φωτεινό παράδειγμα. Κλείνω λέγοντας ότι η οικογένειά του ΣΠΑΥ, ευγνωμονεί αυτά τα παιδιά, τα ευγνωμονούν οι δημότες των περιοχών μας και κανείς δεν μπορεί να τους ξεχάσει….»

Αθάνατοι οι ήρωες μας!

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: