31 Οκτωβρίου 2021 – Λήξη Αντιπυρικής Περιόδου.

Με αφορμή και ημερολογιακά της λήξης της αντιπυρικής περιόδου 2021, της δυσκολότερης των τελευταίων ετών για την πατρίδα μας, ως επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ τις ευχαριστίες με όλους εσάς που κοπιάσατε, καταθέσατε τον χρόνο σας και την ψυχή σας, για να κρατήσουμε αλώβητο τον Υμηττό, το βουνό μας, το μεγάλο μας σπίτι.

Είχα την τιμή και την ευθύνη υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου μας Ιωάννη Κωνσταντάτου, να εργάζομαι μαζί σας για να φέρουμε σε πέρας ένα δύσκολο έργο. Δεν μας λύγισαν οι είκοσι (20) πυρκαγιές στον Υμηττό, ούτε οι επτά (7) στον δικό μας τομέα, οι δύο στην καρδιά του υψηλού πρασίνου δίπλα στο πέτρινο θέατρο.

Δεν ξεχνώ τις ατελείωτες ώρες βάρδιας στα παρατηρητήρια, πυροφυλάκια, πυροσβεστικό όχημα, ατελείωτα εικοσιτετράωρα ξενύχτια στο βουνό. Οι ασύρματοι έγιναν επι πέντε μήνες σκουλαρίκια στα αυτιά μας και υπόκρουση στον ύπνο μας.

Δεν ξεχνώ τα φώτα από τους φάρους που λαμπύριζαν από τις περιπολίες στους δασικούς δρόμους του Υμηττού.

Δεν ξεχνώ την ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμα του Δημάρχου μας, όπου ενισχύσατε περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) νέοι άνθρωποι την προσπάθεια σωτηρίας και περιφρούρησης του βουνού μας.

Δεν ξεχνώ τις τριάντα έξι (36) ημέρες με βαθμό επικινδυνότητας τέσσερα (4) και τις δύο με κατάσταση συναγερμού πέντε (5), ποιος θα το φανταζόταν τέτοιος αριθμός ημερών επικινδυνότητας. Πρώτη φορά στα χρονικά της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Και όμως χάρη σε όλους εσάς τα καταφέραμε, λειτουργήσαμε ως καλοκουρδισμένη μηχανή και αθροίσαμε τις δυνάμεις μας.

Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, εποχιακοί εργαζόμενοι δασοπροστασίας, εμπλεκόμενες υπηρεσίες Δήμου,  Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (ΕΟΔΠΕΑ), 15 Εθελοντικές Ομάδες του Υμηττού, Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός,  Πυροσβεστικό Σώμα, Σώματα Ασφαλείας ήταν όλοι εκεί, μια Ομάδα μια ψυχή.

Τα νούμερα ομολογούν την αναγκαιότητα προσφοράς, 5.000 ώρες εργαζομένων Δασοπροστασίας Δήμου, 2.500 ώρες Εθελοντών ΕΟΔΠΕΑ και 1000 ώρες επώνυμων και ανώνυμων νέων Εθελοντών που προσέτρεξαν,  σφραγίζουν και αναδεικνύουν το μέγεθος της επιτυχημένης προσπάθειας σωτηρίας του βουνού μας.

Σε όλους εσάς και σε καθένα προσωπικά εκφράζω την αγάπη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες για όλα όσα προσφέρατε.

Σε όλους εσάς, τους συνεργάτες της Ομάδας, του Δήμου, των Εθελοντικών Ομάδων, του ΣΠΑΥ, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την άψογη συνεργασία και που ήμουν και εγώ ανάμεσά σας ως εργάτης στον ιερό σκοπό αυτού που αποκαλείτε Πολιτική Προστασία, σωτηρία του Περιβάλλοντος και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Τις μεγαλύτερες ευχαριστίες και αναγνώριση, αποδίδω στον Δήμαρχό μου Ιωάννη Κωνσταντάτο που μου εμπιστεύτηκε τον ρόλο αυτό σε Δήμο, ΣΠΑΥ και ΕΟΔΠΕΑ.

Αγαπημένοι μου συνάδελφοι μην ξεχνιόμαστε οι ασύρματοι παραμένουν ανοικτοί, η κλιματική κρίση και η Πολιτική Προστασία δεν έχει ούτε εποχές, ούτε ημέρες και νύχτες, είναι εδώ και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι με πρόληψη και σχεδιασμό όλοι μαζί.

Με εκτίμηση

Βασίλης Κρητικός

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Μέλος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: