Εργαστήριο σποράς Βελανιδιάς από την ΕΟΔΠΕΑ.

Άλλη μια πραγματικά εμπνευσμένη δράση από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης αυτή της δημιουργίας δενδρυλλίων βελανιδιάς.

Ήρθε η ώρα και η συλλογή δύο σοδειών από τους καρπούς βελανιδιάς του Υμηττού φυτεύτηκαν σε μικρά γλαστράκια.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 Ομάδα των Εθελοντών μας ανέλαβε να ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο, την φύτευση με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Περισσότερα από 300 γλαστράκια δημιουργήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο προσωρινό τους σπίτι, το φυτώριο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για να έχουν την απαιτούμενη φροντίδα..

Ευχαριστούμε θερμότατα τους Εθελοντές μας, Τάσο Καρατζά, Πάνο Τρακάκη, Άρη Τσίβο, Ανατολή Συλλιγαρδάκη, Ματούλα Κράνια, Λιάνα Χριστοδούλου και τον Νίκο Σταματόπουλο που είχε την έμπνευση και τον συντονισμό της εξαιρετικής δράσης καθώς και την ψυχή του Δημοτικού φυτωρίου Αργυρούπολης κα. Νίκη Λαμπροπούλου εργαζόμενη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μας. Το παρόν έδωσε και ο επικεφαλής της Ομάδας μας Αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός.

Τελικός στόχος είναι η μεταφύτευση στην οριστική τους θέση στο Βουνό μας.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: