12 Νοεμβρίου, Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

Τιμή αποτείνει η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας ΕΟΔΠΕΑ στη “Μνήμη Πεσόντων Πυροσβεστών” την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Πανόραμα της Βούλας, στη θέση “Κρεμαστός Λαγός”.

Το Τρισάγιο τελέσθηκε στο μνημείο που ανεγέρθηκε για τη μνήμη των Πυροσβεστών Μπόσινα Ανδρέα και Σκούρτη Παύλο που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος την 15 Ιουλίου 1999.

Την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εκπροσωπήσαν οι Εθελοντές Χρήστος Κανελλίδης, Ιωάννα Δουκάκη Πρέκα και Ελευθερία Αλβανίδου καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι.

Τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού Ιωάννη Κωνσταντάτο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων και Υποδομών Λάζαρος Τογρίδης.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και τον Διοικητή Αντιπύραρχο Βασίλη Κατσίγιαννη καθώς και τους Αντιδημάρχους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Δήμητρα Σουλτόγλου και Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.

Λίγα λόγια για να γνωρίζουμε για την Ημέρα Μνήνης Πεσόντων Πυροσβεστών.

Στην μακρόχρονη ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, ένας μακρύς, δυστυχώς, κατάλογος πυροσβεστών,  έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Από το 1911 έως σήμερα, 63 πυροσβέστες μας – 23 εκ των οποίων χάθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών μετά την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Π.Σ το 1998 – δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης, έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας.

Ευχόμαστε να είναι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Μόνο σεβασμός και ευγνωμοσύνη.

Αθάνατοι!

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: