Η ΕΟΔΠΕΑ στο πλευρό των κατοίκων για την αντιμετώπιση της θεομηνίας “Ελπίς”

Στη δίνη της πρωτοφανούς θεομηνίας “Ελπίδα” βρέθηκε και ο Νότιος Τομέας Αττικής στις 24 & 25 Ιανουαρίου, με σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό μετά το πέρασμά της.

Η ΕΟΔΠΕΑ τέθηκε σε γενική επιφυλακή από τις πρώτες ώρες της επέλασης του χιονιά, συνδράμοντας με ανθρώπινο δυναμικό και με όσα μέσα διαθέτει για την αντιμετώπισή του.

Με τη στελέχωση του Κέντρου Επιχειρήσεων σε 24ωρη βάση μέχρι την εκτόνωση του φαινομένου, καταγράφονταν τα εκατοντάδες αιτήματα των δημοτών, τα οποία στη συνέχεια διεκπεραίωναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Τα πληρώματα του “Αργυρούπολη 1” βρίσκονταν από την αρχή του φαινομένου σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και συνέδραμαν σε:

-αποχιονισμό απροσπέλαστων δρόμων

-απεγκλωβισμούς οχημάτων

-παροχή βοηθείας και μετακινήσεις δημοτών

-κοπές και απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών

-περιπολίες στον αστικό ιστό για καταγραφή και αυτοψία στα σημεία συμβάντος

-παροχή και ρίψη άλατος όπου απαιτήθηκε

-κλείσιμο δρόμων για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία και τον αποτελεσματικό συντονισμό, τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου και τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους δημότες για την κατανόηση, την υπομονή, τη συνεργασία αλλά και την τήρηση των οδηγιών και υποδείξεων των αρμόδιων αρχών.

Τέλος, συγχαίρουμε όλα τα μέλη της ΕΟΔΠΕΑ για την άμεση ανταπόκριση, την δύναμη ψυχής, την αφοσίωση και την επιχειρησιακή ικανότητα που επέδειξαν σε άκρως αντίξοες συνθήκες.

Οι ΕΟΔΠΕΑ είναι πάντα στο πλευρό των κατοίκων του Ελληνικού Αργυρούπολης όπου και όποτε χρειαστεί.

Στα δύσκολα μπροστά!!!!

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: