Διήμερο Εκπαίδευσης της ΕΟΔΠΕΑ στην παροχή Α’ Βοηθειών και Διατήρηση Ζωής

Mε μεγάλη επιτυχία και στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι εκπαιδεύσεις με θέμα: « Παροχή α’ βοηθειών και διατήρηση ζωής»,
το Σάββατο 29/1 και την Κυριακή 30/1/2022 από συνεθελοντές μας – επαγγελματίες υγείας.

Στο α’ μέρος των εκπαιδεύσεων παρουσιάστηκε αναλυτικά το θεωρητικό επίπεδο με την προβολή αναλυτικού οπτικοακουστικού υλικού (διαφανειών και βίντεο).
Στο το β’ μέρος οι εκπαιδευόμενοι  εξασκήθηκαν σε 4 διαφορετικούς σταθμούς πρακτικής , μεταξύ άλλων, των ακολούθων πεδίων:

  • Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).
  • Αντιμετώπιση τραύματος,αιμορραγίας και ακινητοποίηση κατάγματος.
  • Τοποθέτηση αυχενικού νάρθηκα, αντιμετώπιση πνιγμονής και θέση ανάνηψης.
  • Λήψη – αναγνώριση ζωτικών σημείων.

Οι συνεθελοντές μας κ. Δημήτρης Μπάμπαλης, κ. Ιωάννης Γκίκας, κα. Αικατερίνη Ρίζου, κα . Ελευθερία Αλβανίδου και κα. Αικατερίνη Κανελλοπούλου, ανέλαβαν την εκπαίδευση των συμμετεχόντων καλύπτοντας με κατανοητό και εμπεριστατωμένο λόγο το φάσμα της βασικής εκπαίδευσης παροχής α’ βοηθειών.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη διάθεση του Πολιτιστικού-Συνεδριακού κέντρου “Μίκης Θεοδωράκης” καθώς και για την κάλυψη του οπτικοακουστικού εξοπλισμού που απαιτήθηκε για την παρουσίαση των εκπαιδεύσεων.
Ευχαριστούμε επίσης την κα .Σοφία Κορωναίου για τη διάθεση του υγειονομικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού.
Ευχαριστίες τέλος  στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικό για την άψογη συνεργασία του με το τμήμα Υγειονομικής Κάλυψης της ομάδας, για τον συντονισμό και οργάνωση των εκπαιδεύσεων αυτών.
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να ενισχύουμε γνωστικά τους συνεθελοντές μας σχεδιάζοντας τους επόμενους μήνες περαιτέρω εκπαιδευτικές δράσεις .

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: