“Λύνοντας τον γρίφο του Εθελοντισμού”

Μια ξεχωριστή εμπειρία για την ομάδα μας την ΕΟΔΠΕΑ, αλλά και για τους μικρούς μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022.

Έπειτα από πρόσκληση του Σχολείου, επισκεφθήκαμε τα παιδιά και μέσα από ένα ενδιαφέρον διαδραστικό παιχνίδι, ξετυλίξαμε όλοι μαζί τις πτυχές του Εθελοντισμού, μιλήσαμε για εθελοντικές δράσεις, ακούσαμε τις εμπειρίες τους και δεχτήκαμε πλήθος ερωτήσεων. Όλα τα παιδιά κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο και να βρουν τον θησαυρό, στον οποίο κρυβόταν το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού.

Μετά την παρουσίαση, χαρίσαμε στα παιδιά αναμνηστικά δώρα και τα προσκαλέσαμε στην επόμενη αναδάσωση στο βουνό μας μαζί με τους γονείς τους. Μικροί και μεγάλοι περάσαμε υπέροχα, ενώ οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με όσα είδαν, άκουσαν και μοιράστηκαν μαζί μας. Ευχαριστούμε θερμότατα τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γιώργο Ζέλιο και όλες τις εκπαιδευτικούς και συνεργάτες για την εγκάρδια φιλοξενία τους.

Ξεχωριστές ευχαριστίες και προς τους συναδέλφους εθελοντές μας που σχεδίασαν και υλοποίησαν την πρώτη στοχευμένη δράση ευαισθητοποίησης μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: