Μια συναρπαστική εμπειρία για όλους μας στην ΕΟΔΠΕΑ η εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, καθώς υποδεχτήκαμε στο βουνό μας 85 μαθητές από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Τα μέλη μας είχαν ετοιμάσει για τους μικρούς μαθητές ένα ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, όπου με βιωματικό τρόπο γνώρισαν την ομορφιά της φύσης και την ανάγκη για την προστασία της.

Αφού έλυσαν με επιτυχία τον γρίφο του Εθελοντισμού, έγιναν και οι ίδιοι μικροί εθελοντές. Κατασκεύασαν ποτίστρες και ταΐστρες για τα ζώα του βουνού μας με φυσικά και αδρανή υλικά και τα τοποθέτησαν στο πεδίο. Φύτεψαν και πότισαν κυπαρίσσια και αρωματικά φυτά, με εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους!

Η εκδρομή τους έκλεισε με πεζοπορία σε επιλεγμένα μονοπάτια του βουνού μας, αφήνοντάς τους τις καλύτερες αναμνήσεις από τις εκδρομές των τελευταίων ετών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, τον ΣΠΑΥ και το Let’s Do It Greece για την προσφορά των φυτών που φυτεύτηκαν.

Συγχαίρουμε την Διευθύντρια του Σχολείου και εθελόντρια μέλος της ΕΟΔΠΕΑ κα. Σωτηρία Κρεμμύδα για την πρωτοβουλία της να προγραμματίσει μια τόσο σημαντική εκδρομή.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε εδώ, πως το τμήμα υγειονομικής κάλυψης της ΕΟΔΠΕΑ, διοργάνωσε το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 σεμινάριο α’ βοηθειών με θεωρητικό και πρακτικό μέρος για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στους παιδικούς τραυματισμούς που μπορούν να σημειωθούν στο σχολικό περιβάλλον. Ακολούθησε σύντομη εκπαίδευση για τη χρήση πυροσβεστήρων.

Φυσικά ευχαριστούμε τα μέλη της ΕΟΔΠΕΑ που εργάστηκαν ο καθένας με τον τρόπο του για την οργάνωση και προετοιμασία των δράσεων ευαισθητοποίησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού συνεχίζεται.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: