Περιβαλλοντικές δημιουργίες από τους μικρούς ζωγράφους του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης

Μια ακόμα δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα είχαμε τη χαρά να υλοποιήσουμε την Τετάρτη 6 Απριλίου, με την Ε’ τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

Τα παιδιά μάς περίμεναν από νωρίς και έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Μέσα από το παιχνίδι και τον διάλογο που ακολούθησε, προβληματιστήκαμε σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και επικεντρωθήκαμε στην ενδεδειγμένη συμπεριφορά των πολιτών, όταν επισκέπτονται το δάσος.

Έπειτα καταγράψαμε όλοι μαζί τις ιδέες μας για περιβαλλοντικά μηνύματα ευαισθητοποίησης κάθε πιθανού επισκέπτη του βουνού μας, τις οποίες αργότερα τα παιδιά αποτύπωσαν σε δικές τους αφίσες.

Από τα προσχέδια που μας έστειλαν, θα επιλέξουμε κάποια να ζωγραφίσουν τα παιδιά σε ξύλινο καμβά και να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία συγκέντρωσης εκδρομέων στο βουνό μας.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Περσεφόνη Σιμένη καθώς και τις εκπαιδευτικούς για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συνδημιουργήσουμε με τους μαθητές τους και να τοποθετήσουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην προστασία του Υμηττού μας.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: