Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε το απόγευμα της 22ης Ιουλίου στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς του Υμηττού στις 22 Ιουλίου 1998.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει ανεγερθεί εις μνήμην των τεσσάρων ηρώων, από τον Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και τον Πατέρα Χαράλαμπο από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας

Την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εκπροσωπήσαν οι Εθελοντές μας Κιτσάκης Δημήτρης, Άλκης Κορνήλιος, Γρηγόρης Κυριαζόπουλος καταθέτοντας δάφνινο στεφάνιμε αντιπροσωπεία αποτελούμενη με τους Ιωάννης Ιγνατιάδης, Πασχαλιά Παλαιού, Ιωάννα Δουκάκη Πρέκα, Γιώτα Πουρνάρα, Πόπη Συναίτη, Κώστας Μαρκόπουλος και συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής της ΕΟΔΠΕΑ και Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Βασίλη Κρητικό. 

Εκ μέρους του ΣΠΑΥ απηύθυνε σύντομη ομιλία στη μνήμη των πεσόντων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου & Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τίμησαν με την παρουσία τους, οι οικογένειες και συγγενείς των πεσόντων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, εκ μέρους του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Σταμούλης, αξιωματικοί, ενώσεις και φορείς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Χάρης Θεοχάρης και κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Δήμητρα Νάνου, εκπρόσωποι όλων των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, καθώς επίσης και σύσσωμες οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Υμηττού:

– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης
– Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής
– Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα- Ομάδα Άμεσης Επέμβασης
– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ελληνικού-Αργυρούπολης
– Εθελοντική Δασοπροστασία – Πυρόσβεση Γλυφάδας
– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης
– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Βούλας
– Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας
– ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.-Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού
– ΣΕΠΠΒΑΤΥ-Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: