Η ΕΟΔΠΕΑ στην πυρκαγιά του Υμηττού

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 η Ομάδα μας κλήθηκε από το κέντρο Αθηνών της Π.Υ να συνδράμει σε πυρκαγιά εν υπαίθρω στην Αιξωνή Γλυφάδας. Το Αργυρούπολη 1 (Α’ τύπου) και το Αργυρούπολη 3 (Δ’ τύπου), οχήματα επανδρωμένα με 3 και 2 μέλη αντίστοιχα από το πρωί της ίδιας ημέρας, κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Αρχικά επιχείρησαν στην οδό Μετσόβου απ’ όπου και ξεκίνησε το συμβάν, έπειτα συνέχισαν στο πλάτωμα όπου βρίσκονται οι κεραίες της Βούλας, στην συνέχεια στην οδό Άτλαντος στο Πανόραμα Βούλας και τέλος στο Χέρωμα της Βάρης.

Εκτός από τα δύο οχήματα επιχείρησαν και 4 πεζοπόρα τμήματα από 6 μέλη το καθένα, στις περιοχές της Αιξωνής, του Πανοράματος Βούλας και στο Χέρωμα Βάρης.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της ομάδας μας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και πιο συγκεκριμένα έγινε επάνδρωση του Αργυρούπολη 2 (Α’ τύπου), του Αργυρούπολη 5 (Δ’ τύπου) και των δύο παρατηρητηρίων με 20 μέλη ακόμα σε επιφυλακή για την διασφάλιση του τομέα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπαιδευμένα μέλη της ομάδας μας παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστες και κατοίκους στον τόπο του συμβάντος.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: