“Ανθεστήρια”. Ένα ιστορικό τοπόσημο του βουνού μας αναγεννάται!

Ραντεβού στα «Ανθεστήρια» Αργυρούπολης δώσαμε όλοι μαζί, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, σε μια ηλιόλουστη μέρα, για την πρώτη μεγάλη δράση αυτής τη φυτευτικής περιόδου.

Στόχος ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών-μεγάλων φροντίζοντας τα μονοπάτια, φυτεύοντας δέντρα και ομορφαίνοντας τις διαδρομές των φίλων του βουνού μας.

Οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Αργυρούπολης είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν μεγάλο βοτανόκηπο, να υιοθετήσουν τα μικρά δέντρα που φύτεψαν και πότισαν, να βάλουν χρώμα και να αποτυπώσουν οικολογικά μηνύματα σε μεγάλα πανό.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι απορριμμάτων, ξύλινα παγκάκια και τραπεζόπαγκοι σε έναν χώρο ιδανικό για παιχνίδι και επαφή με τη φύση.

Δεκάδες μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αγκάλιασαν και συντόνισαν τη δράση καθοδηγώντας τους μικρούς μαθητές και συνεχίζοντας με αμείωτο ενδιαφέρον τη συμμετοχή σε βιωματικές δράσεις με στόχο τη μύηση της νέας γενιάς στην προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα του Let’s do it Greece, το Σώμα εθελοντών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, μέλη από την Προσκοπική οικογένεια και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, της ΕΕΔΑΔΠ καθώς και του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς για την απόλυτη συνεργασία και πολύτιμη βοήθειά τους καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των μικρών μας φίλων.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: