Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια άσκηση Δασοπυρόσβεσης “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 2023” της ΕΟΔΠΕΑ.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Υμηττό, στην περιοχή της Αργυρούπολης, με βάση το Πυροφυλάκιο Ελληνικού – Αργυρούπολης, η ετήσια άσκηση της ΕΟΔΠΕΑ με την ονομασία “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 2023”.

Το σενάριο προέβλεπε διαχείριση δασικού συμβάντος εντός των ορίων του Δήμου μας. Πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι υλικοτεχνικές υποδομές και το έμψυχο υλικό της ομάδας. Στο κάλεσμα του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και επικεφαλής της ΕΟΔΠΕΑ Βασίλη Κρητικού, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι απο 55 εθελοντές, συντονιστές και εκπαιδευόμενοι.

Στελεχώθηκε το Πυροφυλάκιο, το Παρατηρητήριο της Αγίας Ειρήνης και συστάθηκαν πεζοπόρες ομάδες δασοπυρόσβεσης και παροχής Α’ Βοηθειών σε τραυματία. Έγινε χρήση και επάνδρωση τεσσάρων οχημάτων, 2 πυροσβεστικών Α τύπου, 1 υδροφόρας Δ τύπου και 1 ασθενοφόρου με πλήρωμα επαγγελματίες υγείας της ομάδας.

Επίσης λειτούργησε το κέντρο ψηφιακών επικοινωνιών, η πλατφόρμα θερμικών ανιχνευτών έγκαιρης προειδοποίησης φωτιάς, οι αισθητήρες πληρότητας των δεξαμενών, ενεργοποιήθηκαν τα υδροβόλα διαβροχής, ελέγχθηκαν οι κρουνοί υδροληψίας και οι μπάρες εισόδου στο βουνό.

Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας – παλαιότερων και νεότερων – υπήρξε άψογη. Οι εθελοντές επέδειξαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, άρτιο επίπεδο κατάρτισης, συνέπεια των διαρκών εκπαιδεύσεων κατά τη διάρκεια του έτους, και υψηλό βαθμό ετοιμότητας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ανοίγει την 1η Μαίου.

Το παρών στη διεξαγωγή της άσκησης έδωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα των μελών της και ευχήθηκε μια ήρεμη και ασφαλή αντιπυρική περίοδο για όλους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Εθελοντή μας κ. Δημήτρη Μπάμπαλη που είχε το γενικό πρόσταγμα της άσκησης, στους επικεφαλής και συντονιστές καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες που για άλλη μια φορά αφιέρωσαν άλλο ένα πρωινό Κυριακής για να ειναι οι φύλακες του βουνού μας.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: