Το 6ο ΓΕΛ Αθηνών επισκέφτηκε το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης.

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, υποδεχθήκαμε στο βουνό μας, στο Πυροφυλακιο Αργυρούπολης, την πολιτιστική ομάδα των μαθητών του 6ου ΓΕΛ Αθηνών με επικεφαλής /συντονιστή τον καθηγητή τους κ. Βασίλη Αλεξανδράκη.

Η ομάδα, που ασχολείται ενεργά με πολιτιστικά δρώμενα και ευαισθητοποιείται με περιβαλλοντικές δράσεις, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους φυσικούς θησαυρούς του Υμηττού και να μυηθεί στο έργο της ΕΟΔΠΕΑ.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση των εθελοντών μας, έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση απορριμμάτων, ενημερώθηκαν για τη συλλογή καπακιών και την ωφέλεια τους, ξεναγήθηκαν στο πυροφυλάκιο και παρακολούθησαν τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι τηλεπικοινωνίες, οι θερμικοί ανιχνευτές έγκαιρης προειδοποίησης φωτιάς και τα υδροβόλα, έφτασαν στο αντλιοστάσιο 1, είδαν την εγκατάσταση και πήραν πολύτιμες πληροφορίες για τη λειτουργία της και πραγματοποίησαν κατάσβεση με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τη συνδρομή του πυροσβεστικού οχήματος.

Ευχαριστούμε τον καθηγητή κ. Αλεξανδράκη για την ευαισθησία και την προσπάθεια να αποκτήσουν οι νέοι μας την κουλτούρα για το περιβάλλον και τον Εθελοντισμό.

Συγχαρητήρια σε όλους τους Εθελοντές μας που συμμετείχαν στην δράση ευαισθητοποίησης, τον κ. Χρήστο Κανελλίδη που είχε τον συντονισμό και τον εθελοντή μας κ. Χάρη Παπαδημητρόπουλο για την συνεργασία με το σχολείο.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: