Περπατάμε στα μονοπάτια του Υμηττού παρέα με το 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης

Περπατάμε στα μονοπάτια του Υμηττού παρέα με το 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ με τη συνεργασία του Πράσινου Ταμείου.

Με αφετηρία το πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης την Τρίτη 23 Μάϊου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης εξερεύνησαν τα μονοπάτια του Υμηττού, ανέλαβαν δράση, έδωσαν υπόσχεση για έναν καθαρό και ‘’Zero Plastic’’ Υμηττό, γνώρισαν από κοντά τους εθελοντές δασοπυροσβέστες της ΕΟΔΠΕΑ και της Πολιτικής Προστασίας, έκαναν ρίψεις νερού με το πυροσβεστικό όχημα, έμαθαν για το δάσος, για τη μοναδική φυσική ομορφιά και τη σπουδαία ιστορική αξία του Υμηττού.

Αυτή την τεράστια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά έχουμε ιερό καθήκον να τη διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του Προέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου που οραματίστηκε το εμβληματικό έργο που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ σε κάθε γωνιά του Υμηττού.

Στη σημερινή δράση του ΣΠΑΥ συμμετείχαν εθελοντές από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΕΟΔΠΕΑ), ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της Εθελοντικής Ομάδας Χρήστος Κανελλίδης και στελέχη της πυρασφάλειας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: