Ποιοι είμαστε

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης γεννήθηκε ως αναγκαιότητα, μετά την καταστροφική φωτιά στον Υμηττό της 17ης Ιουλίου 2015.

Με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Περιουσίας, δεκάδες εθελοντές κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία του βουνού μας.

Λειτουργούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, εντάσσονται στον σχεδιασμό και τις δράσεις του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό και τις Εθελοντικές Ομάδες των όμορων Δήμων.

Δραστηριοποιούνται στους τομείς:

  • δασοπροστασία (επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο και καθαρισμοί της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου)
  • δασοπυρόσβεση
  • έρευνα και διάσωση
  • πρώτες βοήθειες
  • παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας
  • οργάνωση και λειτουργία χώρων συγκέντρωσης πληθυσμού μετά από καταστροφές/αρωγή στους πληγέντες
  • τηλεπικοινωνίες (αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες) και
  • οριζόντιες δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης πολιτών.

Αριθμούν 150 μέλη από τα οποία τα 100 δραστηριοποιούνται καθημερινά σε πρόγραμμα Δασοπροστασίας _ Δασοπυρόσβεσης του Υμηττού στα Διοικητικά όρια της Αργυρούπολης αλλά και των γειτονικών Δήμων.

Επιπλέον με κεντρικό σύνθημα «Αγαπάμε το βουνό μας» όλο το καλοκαίρι πραγματοποιούν δράσεις καθαρισμού, ποτίσματος και περιποίησης των αναδασώσεων του βουνού μας με τη συμμετοχή εκατοντάδων Εθελοντών και φίλων.

Σημείο αναφοράς της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης είναι το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης που λειτουργεί και ως κέντρο επιχειρήσεων και επικοινωνιών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι Αγαπούν το Περιβάλλον και το Βουνό, να συμμετέχουν στη μεγάλη οικογένεια των Εθελοντών.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση Πυροφυλακίου Αργυρούπολης: Τέρμα Διγενή Ακρίτα και Κιάφας – TK 16451
Τηλέφωνο Πυροφυλακίου: 210 9955396
Τηλέφωνο Γραμμής Εθελοντών: 6979 800 633 (24 ώρες)
Τηλέφωνο Γραφείου Πολιτικής Προστασίας: 213 20260001, (Καθημερινά 8:00 – 13:30)
Φαξ: 213 2026080

https://www.facebook.com/groups/eodpea/
email: eoddea2015@gmail.com
email: politikiprostasiadea@elliniko-argyroupoli.gr
Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη: 15415