Άσκηση Πολιτικής Προστασίας Ευώνυμος-1 2019

Oλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της άσκησης εκκένωσης “Ευώνυμος 1”, στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η άσκηση προέβλεπε την άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με ταυτόχρονη εμπλοκή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς ύστερα από σεισμό.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Λίγο μετά της 10:00 π.μ. σημειώνεται σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αττικής, που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς στην κουζίνα και στο λεβητοστάσιο του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Άμεσα κινητοποιείται η πολιτική προστασία του Δήμου και σε 8 λεπτά καταφθάνει το πυροσβεστικό όχημα της ΕΟΔΠΕΑ, παράλληλα με 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών. Η δημοτική αστυνομία αποκλείει την πρόσβαση του δρόμου και διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων κατάσβεσης.

Με την πρόκληση του σεισμού τα παιδιά ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού και μπαίνουν κάτω από τα θρανία τους. Στη συνέχεια το προσωπικό του σταθμού ακολουθεί την διαδικασία εκκένωσης σε προκαθορισμένο σημείο στο προαύλιο του σταθμού με την βοήθεια πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας που έχει αφιχθεί στον σταθμό.

Παράλληλα έχει κληθεί πούλμαν στο οποίο επιβιβάζονται τα παιδάκια προκειμένου να οδηγηθούν βάσει σχεδίου σε ασφαλή τοποθεσία συνοδεία των παιδαγωγών. Ταυτόχρονα ενημερώνονται οι γονείς για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους και την τοποθεσία από όπου θα τα παραλάβουν.

Πυροσβέστες, εκπαιδευμένοι υπάλληλοι και Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας προχωρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην κουζίνα και στο λεβητοστάσιο. Η συμβολή της ΕΟΔΠΕΑ ήταν η διαβροχή του σημείου εξωτερικά στο λεβητοστάσιο για την αποφυγή εξάπλωσης της πυρκαγιάς λόγω ακτινοβολίας. Παράλληλα διατέθηκαν εθελοντές για την παροχή πρώτων βοηθειών σε οποιονδήποτε τυχόν τραυματία.

Την άσκηση συντόνισε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας και ο σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της PRO.EX., Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. Νικόλαος Διαμαντής.

Στην άσκηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η κα Ευσταθία Αθηναίου εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: