Φωτιά στον Υμηττό με αίσιο τέλος για τον Δήμο μας

Σε απόλυτη ετοιμότητα τέθηκε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, έπειτα από ειδοποίηση που έλαβαν από εθελόντρια της ΕΟΔΠΕΑ για μεγάλη φωτιά στα βόρεια του Τομέα ευθύνης μας στον Υμηττό στις 4:37 τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/8/2019. Υπηρεσία και Εθελοντές με συντονισμένες ενέργειες έσπευσαν στο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, όπου έλαβαν οδηγίες από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κρητικό, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Δήμου μας.

Στελεχώθηκαν το πυροσβεστικό όχημα, δύο υδροφόρες, μια αρπαγή κι ένας εκσκαφέας. Το τελευταίο μηχάνημα έργου επιχείρησε το άνοιγμα αντιπυρικής ζώνης, εκχερσώνοντας χαμηλή ξηρή βλάστηση στο νότιο τμήμα του τομέα μας, για την προστασία κατοικιών που συνορεύουν με τη δασική έκταση.

Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και η φωτιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο πολύ μακριά από τον Δήμο μας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των Εθελοντικών Ομάδων, των εναέριων μέσων και όλων των φορέων που ενεπλάκησαν με το συμβάν. Οι δυνάμεις του Δήμου μας παρέμειναν σε απόλυτη ετοιμότητα ως τη λήξη του συμβάντος, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση από τον 8ο Π.Σ. Αθηνών, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, από το δίκτυο ασύρματων επικοινωνιών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: