Μια αγκαλιά της ΕΟΔΠΕΑ για τους μαθητές της Γεννάδειου Σχολής!

Η ΕΟΔΠΕΑ άνοιξε και φέτος την αγκαλιά της στη μαθητική κοινότητα και υποδέχτηκε το πρώτο σχολείο που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να ενισχύσει το πνεύμα του Εθελοντισμού και να επενδύσει στην περιβαλλοντική αγωγή των μαθητών του.

Η Γεννάδειος  Σχολή, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί, επισκέφθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης.

Ο επικεφαλής της Ομάδας μας Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κρητικός και η Ομάδα Εθελοντών Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης του Δήμου μας με την συμμετοχή της πολιτικής προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, εκπαίδευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου σε θέματα δασοπροστασίας, δασοπυρόσβεσης και πρώτων βοηθειών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες μυήθηκαν στον Εθελοντισμό και ενημερώθηκαν για:

-τον τρόπο μετάδοσης και συμπεριφοράς του φαινομένου της πυρκαγιάς

-τα αίτια εμφάνισης της πυρκαγιάς

-τους τρόπους πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών

-τα σχέδια έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδεία ομαδαρχών της ΕΟΔΠΕΑ, επισκέφθηκαν το Παρατηρητήριο Αγίας Ειρήνης, εκτέλεσαν περιπολία στον τομέα μας και γνώρισαν τις πυροσβεστικές εγκαταστάσεις μας.

Εξοικειώθηκαν με τα πυροσβεστικά μέσα και υλικά, καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας.

Τέλος, συμμετείχαν σε άσκηση προσομοίωσης κατάσβεσης πυρκαγιάς, αναλαμβάνοντας ρόλο αυλοφόρου υπό την εποπτεία εκπαιδευμένων εθελοντών και υπηρεσιακών υπαλλήλων δασοπυρόσβεσης.

Έτσι λοιπόν βίωσαν την εμπειρία της εθελοντικής προσφοράς με στόχο την προστασία του ευαίσθητου φυσικού δασικού πλούτου στον Υμηττό μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε δράσεις όπως η σημερινή να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας υπεύθυνης κοινωνίας ενεργών νέων πολιτών στο εγγύς μέλλον.

Ευχαριστούμε την συντονίστρια εκπαιδευτικού προγράμματος της Γεννάδειου Σχολής κα. Ευαγγελία Γλαβά και τους συνοδούς καθηγητές για την πρωτοβουλία τους να μυήσουν τους μαθητές στον Εθελοντισμό και να γνωρίσουν από κοντά το δάσος και την προστασία του.

Ευχαριστούμε τους Εθελοντές της ΕΟΔΠΕΑ στο τμήμα εκπαίδευσης στα σχολεία Ομαδάρχες κ.κ. Νίκο Σταματόπουλο, Χριστίνα Πατέλη, Κωνσταντίνο Κρεατσά, Παναγιώτα Πουρνάρα, Παναγιώτα Φατούρου, Ειρήνη Κωνσταντάτου, την προϊσταμένη του τμήματος πρασίνου κα. Λεμονιά Κιάτου, την προϊσταμένη πολιτικής προστασίας κα. Κατερίνα Μαλαμά και την πυρασφάλεια βάρδιας κ.κ. Πόπη Συναίτη, Χαράλαμπος Ράντος, Ελένη Τσεκούρα, Βασίλης Φύτρος, Διονυσία Ξένου, Χαράλαμπος Τζήμας και Γεωργία Κασκούτα.

Ευχαριστούμε τα “Αρτοποιεία Ριενιέρης” για το κέρασμα των μαθητών.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: